Compromís i Més País proposen crear un registre dels béns de la família reial

El registre inclouria el rei emèrit que està sent investigat per la Fiscalia Anticorrupció.

Palau de la Zarzuela
Palau de la Zarzuela / Casa Real

Compromís i Més País han presentat aquest dimecres una iniciativa al Congrés per a crear un registre patrimonial de la família reial que arreplegue tot els seus béns.

La proposta arriba en un moment en el qual s'han conegut noves investigacions al rei emèrit per l'ús de targetes opaques i més presumptes comptes amb milions d'euros a Suïssa i l'illa de Jersey.

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha fet una proposició de llei perquè el Ministeri de Justícia haja d'encarregar-se de dur un registre de tots els béns mobles i immobles del rei, la seua consort, els seus ascendents de primer grau, els seus descendents i l'hereu, per la qual cosa quedaria inclòs Joan Carles.

"No és qüestió de preferència sobre la forma d'Estat, és una qüestió de si a la ciutadania se la tracta com a major o menor d'edat", ha dit sobre aquest tema Íñigo Errejón, diputat de Més País a les Corts, que també pensa que la casa reial hauria de ser la primera interessada en la transparència.

També des d'Unides Podem han lamentat que s'haja conegut aquest dimecres una nova informació relativa al que ja consideren una "trama reial". "És difícil tindre presents la totalitat de casos que s'han revelat en els últims mesos", ha ironitzat el portaveu del grup, Pablo Echenique, en referència a les recerques.

Al seu parer, "anem a escàndol per setmana" i cadascun que es produeix acosta una mica més l'horitzó republicà.

També et pot interessar

stats