Compromís negocia amb el govern espanyol per a canviar el ‘no’ per un vot favorable

Baldoví diu que s'han produït avanços i s'obri a donar el ‘sí’ a una nova pròrroga de l'estat d'alarma.

Joan Baldoví, al Congrés
Joan Baldoví, al Congrés / À Punt NTC

Compromís encara no ha dit la seua última paraula respecte a la pròrroga de l'estat d'alarma i continua negociant amb l'executiu espanyol per a canviar el ‘no’ anunciat després de la picabaralla amb la ministra d'Hisenda per un vot favorable. Així ho ha confirmat el diputat Joan Baldoví a À Punt NTC: “A hores d'ara el govern no té el ‘sí’ de Compromís, però entenem que s'han produït avanços i hui és un dia per a seguir negociant”.

Pedro Sánchez té previst demanar aquest dimecres al Congrés l'última pròrroga de l'estat d'alarma, que podria estendre's fins al 27 de juny, i per tant cobriria la totalitat o bona part del procés de desescalada. Ara bé, seria un estat d'alarma flexible, del qual podrien eixir abans els territoris que més avancen en el desconfinament.

Però davant la negativa del PP i de Vox a donar suport a la pròrroga, el govern espanyol s'afanya a negociar amb els grups minoritaris. Ciutadans no vol que l'estat d'alarma s'allargue més de quinze dies i exigeix que no es pacte amb Esquerra Republicana. Per la seua banda, ERC i JxCat es mantenen en el ‘no’ mentre no desaparega el comandament únic.

També et pot interessar

stats