Compromís i Més per Menorca demanen un vol diari entre València i Menorca

Han presentat una iniciativa en els respectius parlaments autonòmics demanant també que s'hi incloga la fixació d'una tarifa màxima

Avió sobrevolant l'illa de Menorca
Avió sobrevolant l'illa de Menorca

Compromís i Més per Menorca han presentat aquest dijous en els respectius parlaments autonòmics una iniciativa per a millorar la connectivitat entre la Comunitat Valenciana i les Illes, que entre altres coses planteja que hi haja un vol diari entre València i Menorca.

L'objectiu de la proposta, que han donat a conéixer la diputada de Compromís en les Corts Nathalie Torres i el diputat de Més per Menorca en el Parlament balear Josep Castells, és aconseguir que el govern central establisca una obligació de servei públic en la ruta aèria entre Menorca i València que garantisca unes freqüències mínimes d'un vol diari d'anada i tornada i que incloga la fixació d'una tarifa màxima.

La diputada de Compromís Nathalie Torres ha explicat que el 30% del professorat de les Illes Balears és valencià, un percentatge que arriba al 40% a l'illa de Menorca, al que hi cal sumar també els estudiants menorquins que fan la carrera en les universitats valencianes.

Ha precisat que la legislació europea preveu el mecanisme de les obligacions de servei públic (OSP) per rutes de connexió de "regions perifèriques en desenvolupament o amb baixa densitat de trànsit quan l'esmentada ruta es considere essencial per al desenvolupament econòmic i social d'una regió".

El diputat de Més per Menorca Josep Castells ha ressaltat que es tracta de "la primera iniciativa de la història per a millorar la connectivitat entre els dos territoris", i ha justificat aquesta proposta conjunta perquè les connexions entre l'aeroport de Menorca i el de València "són del tot residuals".

Així, Castells ha indicat que hi ha "molt poques freqüències", i amb unes tarifes "abusives fixades pel lliure mercat aprofitant l'alta demanda i que el resident no té altres alternatives per a fer aquesta ruta".

Tots dos han destacat que València és la tercera ciutat en pes demogràfic d'Espanya i està estretament lligada a les Illes Balears per qüestions històriques, econòmiques i culturals, una relació que es manté en l'actualitat.

També et pot interessar

stats