Compromís manté el quart diputat per Castelló gràcies al vot pregat

Es confirmen així els resultats del 28A: 17 escons per a Compromís i 19 per al PP.

VÍDEO | Compromís manté el quart diputat per Castelló gràcies al vot pregat

El recompte del vot pregat, és a dir, el vot de  les persones residents a l’estranger, ha confirmat els resultats dels comicis autonòmics del 28 d'abril. Hi havia en joc un diputat per Castelló que finalment ha mantingut Compromís, que ha obtingut 180 vots.

L'escó que estava en joc era el del número 4 de la llista de Compromís, José Silverio Tena, que va oscil·lar gran part de la nit electoral amb el candidat número sis del PP, Jesús Antonio Lecha. Les urnes es van decantar a favor de Tena. Això va deixar Compromís amb 17 diputats autonòmics, davant dels 19 del PP, encara que la distància entre els dos candidats se situava a uns escassos centenars de vots. Per aquesta raó, els vot pregat de la circumscripció de Castelló era decisiu. Ara l'escrutini dels residents absents a l'estranger confirma aquests resultats i el dibuix de les Corts queda definitivament fixat amb 5 escons de diferència a favor del bloc d'esquerra sobre el de dreta. 

L'escrutini del vot pregat, que es du a terme a la Ciutat de la Justícia de València, seu de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana, continua ara amb els vots de la circumscripció de València, on no es preveuen canvis. Tampoc a la d'Alacant. 

També et pot interessar

stats