Compromís justifica la designació de l’alcalde de Benimàmet per l’interés ciutadà i el PSPV li demana reconsiderar la decisió

El partit defén que Ribó l'ha triat sense consens perquè les dos formacions feia set mesos que no es posaven d’acord.

La comissió de seguiment del Pacte del Rialto en la reunió d'aquest matí
La comissió de seguiment del Pacte del Rialto en la reunió d'aquest matí / Grup municipal socialista (Europa Press)

Compromís per València ha justificat la designació d’un alcalde de la coalició en els barris de Benimàmet i Beniferri pel seu interés ciutadà, especialment després de 7 mesos de bloqueig en les negociacions entre els dos partits que integren el govern municipal. Aquest argument no ha convençut el PSPV, que ha demanat a Compromís que reconsidere la designació de l’alcalde pedani adduint respecte als resultats electorals de maig. 

Les dues formacions han oferit aquestes raons en la comissió de seguiment del pacte del Rialto, que ha tingut lloc aquest dilluns de matí, després que els representants de Compromís no acudiren a la convocatòria inicial de divendres. Segons ha explicat l’alcalde, Joan Ribó, els nacionalistes no van acudir a la convocatòria del divendres perquè els socialistes van decidir el dia i l’hora de la reunió “sense comptar amb la meitat de la comissió”. 

Quant a la designació del representant dels Poblats de l’Oest, el representant de Compromís, Amadeu Mezquida, ha afirmat que “després de set mesos d'una situació bloquejada” en què la seua formació ha intentat arribar a un acord amb els socialistes, “com que no s'arribava a un consens i passaven tants mesos, l'alcalde, que té la potestat de nomenar alcaldies pedànies, per responsabilitat ha decidit que la situació no s'allargue més", ha concretat. 

Per contra, Borja Sanjuán, representant dels socialistes en la comissió de seguiment del pacte del Rialto, fonamenta la seua reivindicació de reconsiderar el nomenament de l’alcalde pedani “no per una qüestió partidista, sinó per respecte als resultats del mateix poble en les eleccions de maig”. A més, Sanjuán ha afegit que ha demanat a Compromís que, en el futur, s’abstinga “de prendre aquest tipus de decisions unilaterals”. “Tots som conscients que no reforcen un govern de coalició”, ha agregat. 

Diferències en l’ampliació del port

Respecte a l'ampliació del port, Mezquida ha assegurat que Compromís "té clar que s'ha de vetlar sempre pel criteri mediambiental i de salut dels valencians i ha fixat aquí "línies roges infranquejables". Els valencianistes consideren que demanar un estudi d'impacte ambiental per a donar el vistiplau a l'ampliació del port de València és innegociable.

La postura de Compromís dista de la dels socialistes també en aquest assumpte. La vicealcaldessa i portaveu del PSPV, Sandra Gómez, ha expressat que si s’ha de fer una nova declaració d’impacte ambiental, que es faça i s’atenga al que diguen els tècnics. 

També et pot interessar

stats