Compromís insta a modificar el Codi Penal per a protegir les víctimes de sectes

Patricia Aguilar, jove captada per una secta al Perú, ha fet palés el buit legal que hi ha al voltant de la persuasió coercitiva.

VÍDEO | Compromís insta a modificar el Codi Penal per a protegir les víctimes de sectes

El cas de Patricia Aguilar, la jove il·licitana captada per una secta al Perú fa dos anys, ha fet palés el buit legal que hi ha al voltant de la persuasió coercitiva. Després de les reclamacions socials i una campanya de Change.org que ha recaptat més de 200.000 firmes, Compromís presenta aquest dimarts una iniciativa perquè la captació s’incloga en el Codi Penal.

Alguns dels continguts d’aquesta iniciativa parlamentària són la conscienciació i prevenció als centres acadèmics, així com la creació d’un observatori que incloga un llistat de les sectes actives a la Comunitat Valenciana. “Amb una llei que penalitze la persuasió coercitiva i les tècniques de manipulació empleades per les sectes, podrem evitar moltíssim patiment”, ha manifestat la portaveu de la família d’Elx, Noelia Bru.

"A Espanya no existeix una regulació especial en aquest tipus de delictes, que s'adrecen contra la llibertat de consciència, coaccions... I no hi ha cap figura que parle del control psicològic", ha lamentat Marian Campello, diputada de Compromís, en declaracions a Les notícies del matí. També demanen que la manipulació psicològica estiga tipificada en el Codi Penal, especialment perquè la majoria de les víctimes són dones, i que els cossos de seguretat estiguen formats i disposen de protocols d’actuació.

També et pot interessar

stats