Compromís impulsa una declaració institucional contra el "bloqueig" del govern espanyol a l'Open Arms

En el text demanen que s'establisquen ports segurs on puguen desembarcar les persones rescatades.

El buc de l'ONG Open Arms està atracat al port de Barcelona
El buc de l'ONG Open Arms està atracat al port de Barcelona

Compromís impulsarà una declaració institucional en el Congrés dels Diputats contra la decisió del govern espanyol de "bloquejar" el vaixell d’Open Arms a Barcelona i impedir-li eixir a rescatar immigrants al Mediterrani. Al·leguen que ha incomplit anteriorment amb tractats internacionals.

En el text proposat pel partit s'inclou, a més, la petició que s'establisquen ports segurs en el territori espanyol on puguen desembarcar les persones rescatades en condicions segures.

Des de la formació han assenyalat que impedir les labors humanitàries i de rescat vulnera el compromís amb els drets humans i l'objectiu número huit del Pacte Mundial sobre Migracions de l'ONU, que Espanya va firmar el desembre passat de 2018 i que estableix la responsabilitat de "salvar vides i emprendre iniciatives internacionals coordinades sobre els migrants desapareguts".

Necessita unanimitat dels grups parlamentaris

Compromís promourà aquesta declaració institucional perquè siga llegida aquest dimarts en el Ple del Congrés, per a això necessitarà la unanimitat dels grups parlamentaris. Units Podem també ha mostrat públicament les seues crítiques cap a aquesta decisió de l'executiu espanyol, per la qual cosa, previsiblement, donaria suport a la declaració.

També et pot interessar

stats