Compromís: Felip VI ha reconegut que el pare és “un corrupte”

El senador Carles Mulet acusa la Casa Reial d’aprofitar la declaració de l’estat d’alarma per a fer pública la renuncia a l’herència.

El rei Felip, en la celebració de la Pasqua Militar
El rei Felip, en la celebració de la Pasqua Militar / Europa Press

El senador de Compromís Carles Mulet ha emés un dur comunicat contra el rei emèrit Joan Carles de Borbó després que aquest diumenge se sabera que l’actual monarca, Felip VI, reunciava a l’herència del pare. La formació valenciana assegura que en haver renunciat a l’herència, Felip VI està reconeixent “que el monarca emèrit ha actuat de manera il·legal” dins d’una família “embolicada en casos greus de corrupció”.

Mulet posa l’accent en el fet que la Casa Reial haja aprofitat la declaració de l’estat d’alarma per a comunicar la decisió i que aquesta quede “el més eclipsada possible”, tot i que coneixia des del 5 de març de 2019 l’existència de “fons il·legals” procedents dels “negocis” de Joan Carles I. També coneixien que Felip VI era beneficiari d’eixos fons de la Fundació Lucum, l’entitat investigada per la justícia suïssa.

“El més important que constata aquest acte és que Felip VI reconeix que Joan Carles I és un corrupte”, subratlla el senador valencià. Agrega que, amb la renúncia, l’anterior monarca “queda lliure de qualsevol repercussió judicial”.

Quant a la retirada de l’assignació anual de 189.000 euros que percebia l’anterior cap de l’Estat, apunta que és “xavalla prescindible” per a algú “que pot regalar per la cara 65 milions d’euros a una concubina”. Alhora, es pregunta com va poder “acumular” eixa fortuna.

També et pot interessar

stats