Compromís exigeix una aposta ferma per la reforma del finançament per a donar el sí a la investidura

Baldoví demana que hi haja una compensació econòmica per als valencians en els pressupostos i una signatura pública de l’acord.

Entre hui i demà. És el termini que Compromís s‘ha marcat per a decidir quina serà la posició del partit en la investidura de Pedro Sánchez. L’element que determine cap a on s’inclina la balança és saber si finalment s’inclourà en l’acord de govern de PSOE i Podem una aposta “clara” per a abordar la reforma del finançament autonòmic al més prompte possible.

“Volem un calendari que garantisca que els serveis públics estaran garantits per a la ciutadania valenciana en els pressupostos generals de l’Estat, en la mateixa línia que en la resta de les comunitats autònomes”, ha assenyalat en Les notícies del matí el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví. Això vol dir que mentre la reforma del finançament autonòmic no siga efectiva, s’exigirà millorar la dotació pressupostària per a la Comunitat Valenciana.

A més, Baldoví ha demanat que si s’arriba a un pacte se signe públicament. Altres reivindicacions de la formació que han entrat en la negociació són referents al compliment de la llei de dependència, l’abordament de la crisi de la xilel·la o que es complisca la clàusula de l’Estatut que assenyala que les inversions per a la Comunitat Valenciana han d’estar en consonància amb el pes demogràfic.

També et pot interessar

stats