Compromís exigeix un nou model de finançament abans d'un any per a donar suport a Sánchez

Baldoví demana a Ábalos vertebrar per carretera el territori valencià, condonar el deute de la Marina de València i ajudes per als agricultors

VÍDEO | Compromís exigeix un nou model de finançament abans d\'un any per a donar suport a Sánchez

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha exigit al secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, que presente un nou model de finançament per a la Comunitat Valenciana abans d'un any. A més, mentrestant, volen que s'apliquen mesures de compensació. És una de les quatre reivindicacions per a donar suport a la investidura del candidat socialista a la presidència del govern, Pedro Sánchez.

"Estem perquè hi haja prompte un govern i un president, però ha d'haver-hi generositat del govern i del PSOE perquè arribem a un acord", ha dit Baldoví, que té previstes més reunions de negociació.

Altres reivindicacions són la concreció en el pròxim pressupost de les connexions amb les ciutats de l'autopista AP-7 una vegada s'allibere el peatge a partir del dia 1 de gener del 2020, i la condonació del deute de la Marina de València a través d'un decret llei, "tal com va prometre el govern", segons Baldoví.

Finalment, Compromís demana mesures per als "agricultors afectats perquè se'ls ha quedat la taronja al camp". Unes ajudes directes, ha explicat el diputat de Compromís, com la condonació de l'IBI rústic, una rebaixa en els mòduls fiscals i altres de cara any que ve, "com una clàusula de salvaguarda i l'exigència de la reciprocitat a l'hora de cultivar".

Ábalos considera "fructíferes" les reunions amb Compromís, PNB i Navarra Suma

Ábalos ha valorat com a "fructíferes" les reunions que ha mantingut amb els portaveus de PNB, Compromís i Navarra Suma. El secretari d'Organització socialista ha destacat que aquestes formacions s'han presentat amb propostes sobre les necessitats dels seus territoris, però amb "actituds dirigides a l'enteniment i l'acord per a la governabilitat d'Espanya, cadascú des de la seua visió del territori i de cara a la investidura".

En aquest sentit, Ábalos ha assenyalat que des del PSOE tenen interés perquè hi haja "prompte un govern que done resposta a aquest país", encara que els terminis no estan definits.

També et pot interessar

stats