Compromís exigeix al PSPV que faça dimitir la nova alcaldessa de Palma de Gandia per “pactar” amb el PP

Els socialistes, per la seua part, informen que han mantingut la postura que van adoptar al juny de votar-se a si mateix.

Ajuntament de Palma de Gandia
Ajuntament de Palma de Gandia / 19Tarrestnom65 (Viquipèdia).

Compromís ha exigit al PSPV-PSOE que “complisca” l’acord del Botànic i “faça dimitir” la seua regidora a Palma de Gandia, Mari Trini Miñana, que ha sigut elegida alcaldessa aquest dijous en sessió plenària amb els vots del PP.

Miñana substitueix en el càrrec Inma Escrivà, de Compromís, que va morir el mes d’octubre passat. Escrivà havia accedit a l’alcaldia al juny amb els vots dels quatre regidors de la seua formació, enfront dels tres del PP i dos del PSPV.

Compromís ha mostrat en un comunicat la seua “repulsa i indignació” per l’elecció de Miñana, ja que consideren que ha sigut fruit d’un “pacte” entre el PSPV i el PP “aprofitant la mort sobtada” d’Escrivà.

El PSPV no considera haver incomplit el pacte del Botànic

Fonts del PSPV informen que la seua formació ha mantingut la postura que va adoptar al juny de votar-se a si mateix i que ha sigut el PP el que ha decidit l’alcaldia en votar a la candidata socialista, per la qual cosa asseguren que no han incomplit el pacte del Botànic.

En un comunicat posterior els socialistes asseguren que és “rotundament fals que hi haja hagut algun tipus de pacte o contacte amb el Partit Popular”. Així mateix el PSPV afirma que va estar fins anit mantenint converses amb Compromís per a arribar a un pacte, però l’acord no va ser possible. 

Per això, demana a Compromís que explique a la ciutadania els motius pels quals no han volgut arribar a un acord “i s’ha tancat a pactar amb el PSPV-PSOE”. A més, insta la coalició “a reprendre els contactes per a negociar un govern conjunt”.

El PPCV assenyala que els socialistes de la Safor han tingut més visió que Puig

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha recordat que el seu partit va oferir un pacte, al febrer del 2016, al "senyor Puig perquè veia la deriva nacionalista i de falta de gestió que té el seu govern". Puig va declinar i ara, Bonig "saluda" els socialistes d'aquest municipi de la Safor que "han tingut més visió i han pactat amb el PP".

També et pot interessar

stats