Compromís exigeix l'immediat desmantellament de Castor

Assegura que disposen d'un pla previ de desmantellament des de 2018 valorat en 260 milions d'euros.

Compromís exigeix l\'immediat desmantellament de Castor
Compromís exigeix l'immediat desmantellament de Castor

Compromís han exigit al govern espanyol que execute de forma immediata el desmantellament de les instal·lacions del magatzem de gas Castor. A més, demanen que es faça pagar el cost íntegre de l’obra a l'exconcessionària Escal UGS, controlada ACS.

La coalició i la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia han denunciat el que consideren una deliberada demora del govern central en el desmantellament de Castor.

El senador Carles Mulet ha assegurat que l'executiu central disposa des de 2018 d'un pla de desmantellament valorat en 260 milions d'euros i que s'allargaria durant cinc anys. Tanmateix, aquest encara no s'ha posat en marxa.

Segons Mulet, aquest pla previ insinua que es poden deixar per retirar desenes de quilòmetres de gasoducte. Per a la coalició, ha de ser Escal UGS l'empresa responsable de retornar la zona a l'estat inicial sense deixar cap classe de material sense recollir, "tal com obliga la Convenció Ospar de Protecció de la Mar, resolucions internacionals i directives".

També et pot interessar

stats