Compromís exigeix justificació al PP d'un ingrés de 124.000 euros en un compte de Múrcia

Els populars de la Diputació d'Alacant neguen desviament de diners i apunten que el pagament respon a activitats institucionals.

La seu de la Diputació d'Alacant en una imatge d'arxiu
La seu de la Diputació d'Alacant en una imatge d'arxiu / Europa Press

Matí de declaracions creuades entre els grups del Partit Popular i de Compromís a la Diputació d'Alacant. Els populars han contestat la denúncia de la formació valenciana que els acusa de transferir sense justificar, el 2018, 124.000 euros del Grup Popular a un compte bancari amb seu a Múrcia.

El diputat de Compromís en la Diputació d'Alacant, Gerard Fullana, ha exigit el president provincial, Carlos Mazón (PP), que explique aquesta despesa del grup en l'anterior mandat. Considera que es podria tractar d'un desviament de diners i que "decidiria Gènova" la destinació d'eixes quantitats.

La reacció del grup popular no s'ha fet esperar. El portaveu en la corporació provincial, Adrián Ballester, ha apuntat que tenen tranquil·litat absoluta perquè el compte del partit està a l'oficina institucional de l'entitat bancària d'Alacant-Múrcia. Manté que els diners no es van desviar, sinó que es van transferir per activitats institucionals del partit. Ballester acusa Fullana de judicialitzar una actuació que, segons ha dit, compta amb el vistiplau de la intervenció i ha anunciat que els serveis jurídics estudiaran si hi ha injúries.

La setmana passada, el jutge va acceptar a tràmit una denúncia interposada per Compromís en què assenayalava que el Partit Popular de la corporació provincial va multiplicar per cinc els ingressos a partir de 2015 i va fer un ús contrari del que marca la llei.

D'altra banda, el soci de govern del PP en la institució, Ciutadans, ha defensat els canvis en les ordenances que s'han fet enguany per a justificar les transferències amb origen en les subvencions als grups polítics.

També et pot interessar

stats