Compromís exigeix al govern espanyol que actue contra les "amenaces" a l'alcaldessa de Paiporta

La formació considera que són "inacceptables", tractant-se la Guàrdia Civil d'una autoritat de l'Estat.

L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, aquest dilluns
L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, aquest dilluns / À Punt NTC.

Compromís ha presentat una iniciativa a les Corts per a condemnar i rebutjar les "reiterades amenaces" contra l'alcaldessa de Paiporta i membre de la coalició, Isabel Martín, del comandant de la Guàrdia Civil al municipi, Edmundo Aranda.

Aquesta proposició no de llei insta el govern espanyol a prendre mesures urgents per a garantir la seguretat de l'alcaldessa i la de tota la ciutadania, a més de depurar responsabilitats i actuar davant dels presumptes delictes d'odi.

La petició arriba després que la Guàrdia Civil obrí una investigació interna per a esbrinar si va haver-hi algun tipus de mala praxi arran d'uns àudios publicats per Eldiario.es en què suposadament se sent al comandant de la Guàrdia Civil Edmundo Aranda dir, entre altres coses, que "li trencarien les cames" a l'alcaldessa.

Per a Compromís, aquestes amenaces són del tot inacceptables, tractant-se d'una autoritat de l'Estat en l'exercici del càrrec. "No obstant això, aquest comandant ja va ser suspés en 2019 durant tres mesos per vexacions masclistes contra la mateixa alcaldessa, on va afirmar coses tan greus com "aquesta em menjarà el pardal", segons ha denunciat la seua portaveu adjunta, Mònica Álvaro, en un comunicat.

Quan es van conéixer aquestes gravacions, l'alcaldessa de Paiporta va demanar emparament al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i a la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, a més de reclamar a la Fiscalia que actuara d'ofici i que l'institut armat destituïra, almenys temporalment, el comandant del seu lloc a Paiporta. Després, la Direcció General de la Guàrdia Civil va traslladar de manera forçosa el comandant de Paiporta a la comandància de Patraix, a València.

Aquesta mateixa setmana, la comissió de seguiment del pacte valencià contra la violència de gènere i masclista ha acordat per unanimitat condemnar aquests "atacs masclistes".

També et pot interessar

stats