Compromís diu que el Botànic "està fet a prova de bombes"

Àgueda Micó recorda que la Comunitat Valenciana necessita més fons per a reforçar els serveis públics.

Micó, aquest matí, durant l'entrevista
Micó, aquest matí, durant l'entrevista

Àgueda Micó, coordinadora nacional del Bloc i coportaveu de Compromís, ha defés "el bon clima" de la segona reunió de la comissió de seguiment del Pacte del Botànic. En una entrevista a Les notícies del matí, la responsable de Compromís sí que ha admés que hi ha diferències, però les ha contextualitzades dins de la normalitat i més com a "postureig" que per diferències importants. "Este govern està fet a prova de bombes", ha subratllat.

Micó ha explicat que els pressupostos per a 2021 tindran com a qüestions bàsiques reforçar els serveis públics, concretament la sanitat, reforçar l'àrea d'educació i tot el que té a veure amb els serveis socials. La responsable de Compromís ha incidit en la voluntat de revertir els serveis de gestió privada en matèria de dependència.

Demana valentia al govern espanyol davant el nou model de finançament

Sobre el finançament, Micó ha recordat que Compromís exigeix un canvi de model del sistema de finançament autonòmic i ha demanat valentia al govern espanyol. També ha recordat que l'executiu de Sánchez s'havia compromés a compensar-nos, mentre no es pactara aquest nou model, en els pressupostos. "Ens estem jugant la construcció d'hospitals, la contractació de mestres i de metges".

Repetir en la direcció del Bloc

Micó ha parlat també del pròxim congrés del Bloc, que va ser ajornat degut a la pandèmia. Preguntada per si optarà a repetir en el càrrec, Micó ha deixat clara la voluntat de continuar dirigint la formació valencianista. "Vaig començar en 2016 un procés i m'agradaria continuar uns anys més liderant aquest projecte. Seria per a mi un plaer i un orgull, si la militància del Bloc ho considera". I ha afegit que "com a tard" el congrés serà el mes de juny de l'any que ve.

També et pot interessar

stats