Compromís denuncia la falta de resposta de Darias sobre la reunió amb els interins en frau de llei

La coalició presentarà esmenes en el Ple del Senat per a reclamar respecte per als treballadors públics i els pensionistes.

Mulet, en una imatge d'arxiu
Mulet, en una imatge d'arxiu

Compromís denuncia que encara no ha rebut una resposta per part de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, davant la petició del portaveu de la coalició al Senat, Carles Mulet, d'una trobada entre representants del funcionariat interí i del partit, per a plantejar solucions a la situació laboral que pateix aquest col·lectiu i que s'ha evidenciat a partir de la sentència del Tribunal de Justícia de la UE del mes de març sobre aquesta matèria.

El senador afirma que va rebre un correu electrònic assenyalant que "de cara al mes de setembre valorarem que, des de la Secretaria General de Funció Pública, puguen donar resposta a la seua petició", però encara no l'han contactat. Això "demostra la seua escassa voluntat per a atendre els afectats i els qui estem oberts a aportar idees i possibles solucions", ha afegit.

Des del partit valencianista consideren que les administracions locals necessiten mecanismes de consolidació i estabilització que aporten seguretat a les treballadores i treballadors en situació d'interinitat i reduïsquen els alts índexs de temporalitat.

Per a Mulet "el govern deu i pot donar una solució a aquests afectats. Una solució justa i que atenga la seua situació davant el cas al qual se'ls ha conduït".

Pensions i funcionaris

Compromís registrarà en el pròxim Ple del Senat diverses esmenes constructives per a demanar al govern que, en els pressupostos generals de l'Estat 2021, no congele els sous ni les pensions públiques, i que garantisca en tots dos casos l'increment necessari per a evitar la pèrdua de poder adquisitiu.

També instarà el govern a buscar una solució a la situació d'abús de milers de persones interines en frau de llei, que acabe amb la temporalitat i la situació d'abús continu.

Finalment reclamarà que la llei general de seguretat social, aprovada per Reial decret legislatiu 8/2015, de 30 d'octubre, perquè els casos d'accés a la jubilació anticipada per voluntat de la persona interessada, en els quals acredite un període de cotització efectiva de quaranta anys, siguen exclosos de l'aplicació dels coeficients reductors establits en l'article 208 de la citada llei.

També et pot interessar

stats