Compromís denúncia el "desastre" del servei de rodalia

Assegura que Renfe ha creat un "dilluns catastròfic" per haver cancel·lat 11 trens de rodalia entre les 7 hores i les 12:45 hores

Tren de rodalies del nucli de València
Tren de rodalia del nucli de València / À Punt NTC

Compromís ha denunciat aquest dilluns que Renfe ha provocat un "nou dilluns catastròfic" amb la cancel·lació d'11 trens de rodalia entre les 7 i les 12:45 hores. En un comunicat, la formació política ha lamentat que a més d'aquestes cancel·lacions altres trens han circulat amb retards de 20 minuts.

Segons ha detallat, aquest dilluns Renfe ha cancel·lat un tren Gandia-València, dos Xàtiva-València, dos València-Aldaia, un Castelló de la Plana-València, dos Aldaia-València, un València-Gandia, un Gandia-València i un València-Castelló de la Plana. La formació considera que milers de persones es veuen afectades pel que qualifica de "gestió lamentable" que es tradueix en "cancel·lacions, retards i problemes tècnics" cada dia.

"La situació del servei de rodalia de Renfe està sent insostenible. El coordinador del servei de rodalia al territori valencià, Juan Carlos Fulgencio, sembla que està cobrant diners públics per a continuar desmantellant un servei de transport fonamental per a la ciutadania i la lluita contra l'emergència climàtica", ha apuntat la diputada de Compromís Papi Robles.

Compromís atribueix aquesta situació a la "falta d'inversió del govern central, que els últims deu anys només ha executat el 0,009% del pressupostat per a la rodalia valenciana, tal com expliquem en la nostra campanya trencancelado.com", ha apuntat Robles, que ha lamentat la pèrdua de més de deu milions d'usuaris a l'any.

També et pot interessar

stats