Compromís denuncia contractes del Consell del PP amb testaferros vinculats a Zaplana

Acusa el portaveu del PP a l’Ajuntament de València, Eusebio Monzó, i l’exdirector de RTVV, Pedro García de signar els contractes.

La informació aportada per Mireia Mollà qüestiona contractes amb Radiotelevisió Valenciana i la Ciutat de la Llum, entre altres
La informació aportada per Mireia Mollà qüestiona contractes amb Radiotelevisió Valenciana i la Ciutat de la Llum, entre altres

La portaveu adjunta del grup Compromís a les Corts, Mireia Mollà, ha presentat a la Fiscalia anticorrupció documentació sobre contractes del Consell del Partit Popular per valor d’1,29 milions amb empreses de presumptes testaferros de l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana. 

La informació aportada qüestiona contractes amb Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i la Ciutat de la Llum, entre altres, i assenyala firmes relacionades amb els empresaris Francisco Grau Jornet i Felisa López González, que van ser detinguts durant l’operació Erial, la instrucció de la qual ha dut Zaplana a la presó.  

Segons ha explicat Mollà en un comunicat, “els càrrecs del PP que van signar els contractes van ser Pedro García, ex-cap de premsa de Zaplana, ex-director general de RTVV i vell conegut de la justícia i l'actual portaveu del PP en l'Ajuntament de València, Eusebio Monzó".

Monzó va assumir el càrrec del portaveu del Partit Popular al consistori valencià després de la imputació de nou regidors del PP en el cas Taula, i el seu nom sona entre els possibles candidats de la formació per a les pròximes eleccions municipals a la ciutat de València.

Contractes signats per Eusebio Monzó i Pedro García

Segons la documentació aportada per Mollà a la Fiscalia Anticorrupció Eusebio Monzó va signar un contracte pel qual la Ciutat de la Llum d’Alacant hauria pagat 306.896 euros a l’empresa Promotora de Vídeo SA. 

La mateixa empresa va percebre 983.266 euros per un contracte amb RTVV signat per l’aleshores director de la televisió, Pedro García, també imputat en la peça de Gürtel que investiga la visita del Papa a València el 2006.

Entre els consellers d’aquesta empresa, figura l’esmentada Felisa López, que juntament amb el seu marit, l’exdirectiu de Terra Mítica, Joaquín Barceló, es troben entre les persones investigades en l’operació Erial per la contractació de la Generalitat en temps d’Eduardo Zaplana.

En la seua denúncia, la diputada de Compromís també ha assenyalat que Francisco Grau Jornet, assessor fiscal de Zaplana i exsecretari del Consell d’Administració de la CAM, va facturar a l'Agència Valenciana de Turisme a través de l’empresa Aplem Consulting SLP, de la qual era gerent i administrador.

També et pot interessar

stats