Compromís denuncia que Catalá "els ha fet fora" de l'Ajuntament de València

Els regidors de la formació, que no tindran despatxos a l'interior del consistori, han aparegut amb la boca tapada per unes cintes en forma de creu

Els regidors de Compromís en l'Ajuntament de València aquest divendres
Els regidors de Compromís en l'Ajuntament de València aquest divendres / Europa Press

Els nou regidors de Compromís a l'Ajuntament de València han realitzat una performance per a denunciar que el PP "els ha fet fora" de la casa consistorial en deixar-los sense despatxos a l'interior --se situaran en un altre edifici-- i s'han queixat de la reducció de comissions per a exercir l'oposició de sis a quatre. D'aquesta manera, els edils s'han presentat aquest divendres moments abans d'iniciar-se la sessió plenària amb la boca tapada amb tires de color blau a manera de “mordassa”.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha afirmat abans del ple, en declaracions als mitjans de comunicació, que amb aquesta actuació volen denunciar la “falta” de condicions per a fer oposició en el consistori i la "restricció de llibertats que imposa el PP al grup Compromís", ha lamentat.

"Parlem de la reducció de les comissions que suposa una retallada d'un terç de la capacitat de control de l'oposició sobre el govern del PP, parlem de desplaçar l'oposició fora de l'ajuntament i deixar-nos el més lluny possible perquè no puguem treballar, i quedar-se el PP els locals que sempre havia emprat l'oposició, també en temps de l'alcaldessa Rita Barberá", ha enumerat.

Seguidament, una vegada començat el ple, Ribó ha insistit que la seua formació política "no ha rebut el mateix tracte en l'oposició que vam donar nosaltres", ha criticat. "Tiren l'oposició --en referència al PP-- fora de l'Ajuntament i provoquen el seu aïllament. És una forma poc subtil per a posar-nos un esparadrap en la boca", ha agregat.

D'altra banda, el portaveu del grup municipal socialista, Borja Sanjuán, ha recordat als populars que quan ells governaven, el seu grup tenia despatx a la casa consistorial, igual que Vox i Ciutadans. "Hui tiren l'oposició de la casa consistorial i això diu molt de la manera que té un d'entendre la democràcia i el govern", ha criticat.

Enfront d'aquestes crítiques, el portaveu municipal del PP, Juan Carlos Caballero, els ha contestat: "Volen continuar gaudint dels despatxos que els valencians els han negat. La seua faena és estar en l'oposició sense exigir privilegis, que és el que els preocupa. Les coses han canviat".

I ha afegit: "L'espai és el que hi ha i no hi ha possibilitat de més en aquest edifici, ja ho va dir Ribó en 2019". I en relació amb el descens de les comissions, Caballero ha explicat que s'ha fet aquest repartiment "per a atendre millor i de forma més racional tots els serveis públics". "Deixen de mentir --ha reclamat a l'oposició- perquè ja ningú els creu".

També et pot interessar

stats