Compromís demanarà en el ple d’Alacant una comissió per a investigar les presumptes irregularitats del PGOU

En aquesta peça separada del cas Brugal figuren com acusats els exalcaldes populars Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo.

Natxo Bellido durant un ple en una imatge d'arxiu
Natxo Bellido durant un ple en una imatge d'arxiu / Compromís

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha anunciat aquest dilluns que portarà al ple del dia 30 una moció per a crear una comissió d’investigació sobre les suposades irregularitats del Pla General d’Alacant (PGOU) que s’investiga en una peça separada del cas Brugal. En aquesta causa figuren com acusats els exalcaldes populars Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo.

El portaveu de Compromís, Natxo Bellido, ha anunciat aquest dilluns la iniciativa, que arriba després de la “confessió d’Enrique Ortiz”. Així s’ha referit a l’acord aconseguit per l’empresari amb la Fiscalia i les acusacions per a acceptar dos anys de presó i el pagament d’una multa de quasi 900.000 euros per corrupció d’autoritats, tràfic d’influències, i per haver sigut cooperador necessari en un delicte continuat de prevaricació pel suposat tripijoc del PGOU.

A més, Compromís reclama que l’Ajuntament d’Alacant explique les raons per les quals s’ha acceptat el pacte amb l’empresari i ha incidit que no es pot “oblidar” que l’actual alcalde, Luis Barcala; la portaveu del PP, Maria del Carmen de España, i el regidor d’Urbanisme, l’expopular Adrián Santos (Ciutadans), “estaven presents en aquell govern de Castedo”. Bellido confia poder accedir als “informes que toquen” i saber si les empreses d’Ortiz “poden continuar optant a les concessions municipals”.

També et pot interessar

stats