Compromís demanarà informació sobre el megaprojecte d'energia solar a Monòver

La coalició "vigilarà les afeccions" d'un projecte que l'empresa Capital Energy assegura que ja s'està tramitant.

El senador Carles Mulet, en una imatge d'arxiu.
El senador Carles Mulet, en una imatge d'arxiu.

El senador per designació autonòmica de Compromís, Carles Mulet, ha anunciat que la coalició reclamarà informació al Senat sobre el megaprojecte d'energia solar a Monòver, que l'empresa Capital Energy assegura que ja s'està tramitant. Així, ha assegurat que "vigilarà les seues afeccions"

El projecte contempla la instal·lació de vora 920.000 mòduls captadors en una superfície de més de 6 quilòmetres quadrats i evacuaria fins a la subestació transformadora d'Elda de 220K. Es calcula que el projecte comporta la creació de 967 treballs directes en la fase de construcció i 129 una vegada estiga operatiu. La inversió estimada és de 161 milions d'euros.

Mulet ha remarcat que Capital Energy "és coneguda per haver intentat ubicar, a pesar de la negativa dels ajuntaments, projectes d'energia eòlica marina que hagueren tingut greus impactes en sectors com el de la pesca".

Per la seua banda, el portaveu de Compromís per Monòver, Segis Morán, ha destacat que la zona "compta amb espais memorialístics i culturals que han de ser preservats".

També et pot interessar

stats