Compromís demanarà que els ajuntaments puguen fer ús dels romanents de tresoreria

Joan Baldoví creu que aquests diners es podrien dedicar a ajudar els veïns per a pal·liar els efectes de la crisi sanitària.

Joan Baldoví, en una imatge d'arxiu
Joan Baldoví, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha explicat que la formació votarà a favor del reial decret de 31 de març. No obstant això, ha explicat que volen que es tramite com a projecte de llei per a poder introduir esmenes que permeten als ajuntaments invertir els romanents de tresoreria per a pal·liar els efectes de la crisi sanitària. Així, la formació valencianista pretén introduir una esmena per a derogar el límit del 20% perquè els consistoris puguen gastar els recursos que ara tenen en els bancs.

“Els ajuntaments són l'administració més propera, la que millor coneix els problemes dels veïns”, ha dit. Per això, Compromís vol que els diners que tenen en els bancs es destinen ara a pal·liar els problemes dels municipis. “No té sentit que els consistoris tinguen milers de milions immobilitzats en els bancs quan podrien dedicar-los a ajudar durant aquesta crisi els veïns”, ha dit.

El diputat de Compromís ha afegit que, una vegada superada la crisi del coronavirus, aquests fons podran ajudar empreses i particulars a tornar a la normalitat.

També et pot interessar

stats