Compromís demana que es tinga en compte la realitat plurilingüe en el repartiment de fons per a l'audiovisual

El Pla d’Impuls al Sector Audiovisual (2021-2025) està dotat amb 1.603 milions d’euros provinents del Fons Europeu de Recuperació i Resiliència, els Feder i el Programa Creativa

Frame del curmetratge 'Proceso de selección'
Frame del curmetratge 'Proceso de selección' / Carla Pereira

La diputada i portaveu de Compromís en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual de les Corts, Mònica Àlvaro, ha presentat una proposta per tal que el Consell inste el Govern d’Espanya a revisar el Pla d’Impuls al Sector Audiovisual  i l’Estratègia Hub per tal d’adaptar-los a la realitat plurilingüe que hi ha al territori espanyol, i que aquesta realitat es tinga en compte a l'hora de repartir els 1.603 milions d'euros del Pla.

Segons Àlvaro, el 2021 el govern central va anunciar este pla d’impuls de l’audiovisual mitjançant la presentació de l’estratègia España Hub Audiovisual d’Europa. El pla té una dotació pressupostària per al període 2021-2025 de 1.603 milions d’euros provinents del Fons Europeu de Recuperació i Resiliència, del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) i del Programa Creativa (2021-2027) i que com a principal objectiu es fixa un increment del 30% de la producció audiovisual en Espanya per al 2025.

"Per aquesta raó, demanem al govern central que dins del mencionat Pla d’Impuls 2021-2025 es delimiten també les partides econòmiques escaients per donar suport la producció audiovisual en llengües cooficials diferents del castellà”, ha assegura Àlvaro.

Des de Compromís recorden que "els subsectors més vibrants de la producció audiovisual estan vinculats a la producció i consum digital de continguts i el consum personalitzat. Però malgrat el que es podria interpretar d’aquesta afirmació, al Pla d’Impuls no hi ha cap referència al sector audiovisual en llengües cooficials. En cap de les seues vessants ni en cap llengua”.

“Ni tampoc la mencionada anàlisi parla de la producció audiovisual en llengües cooficials ni desgrana la ingent xifra que representa aquest sector. Per això no hi ha cap evidència que el Pla d’Impuls tinga la intenció d’adaptar-se a la realitat lingüística que es viu a l’Estat espanyol, ni tampoc n’hi ha cap evidència que tinga present aquesta realitat”, ha afegit Àlvaro.

També et pot interessar

stats