Compromís demana que s'accelere la reversió de l'Hospital de Manises a la sanitat pública

En maig de 2024 finalitza el contracte de gestió de l'empresa L'Horta Manises SA, del grup Bupa-Sanitas

Imatge d'arxiu del centre hospitalari on té lloc aquesta iniciativa
Imatge d'arxiu del centre hospitalari on té lloc aquesta iniciativa / Hospital de Manises

El grup Compromís a les Corts ha registrat una proposició no de llei en què insta el Consell a comunicar amb efecte immediat a l'empresa concessionària del departament de salut de Manises l'inici dels procediments de reversió, davant la finalització del contracte de gestió el maig de 2024.

Segons explica el portaveu adjunt, Carles Esteve, "amb aquesta iniciativa parlamentària proposem que el govern valencià comence a fer ja les actuacions necessàries per a preparar la recuperació de la gestió pública directa de Manises en condicions de seguretat jurídica, garantint la millor qualitat i condicions tant del personal com de l'atenció sanitària".

Des del 2009 s'ha ocupat de la gestió de l'hospital i el departament de salut l'empresa privada L’horta Manises SA, del Grup Bupa-Sanitas, fruit d'un contracte subscrit amb la Generalitat Valenciana, governada en aquell moment pel Partit Popular.

Segons Esteve "l'atenció sanitària per part de l'empresa concessionària en el departament de salut de Manises s'ha basat, en els últims anys, en el desmantellament de l'atenció primària en els municipis on ha de donar atenció, en la precarietat laboral dels professionals sanitaris, la manca de personal, en l'acumulació de beneficis i incompliments de pagament amb la Generalitat".

Així mateix, des de Compromís es denuncia que la manca de preocupació per l'atenció primària per part de l'empresa "s'ha vist evidenciada pels incompliments en el manteniment i construcció de centres de salut i centres d'especialitat".

Això, apunten, ha motivat que "fins i tot la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s'haja hagut de fer càrrec de la construcció d'un centre de salut a Riba-roja de Túria, o d'un centre d'especialitats per a Bunyol i Xiva, centres que hauria d'haver construït l'empresa concessionària".

També et pot interessar

stats