Compromís demana modificar el Codi Penal i acabar amb els delictes de blasfèmies

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, proposarà una moció per a derogar l'article 525 del Codi Penal perquè "és innecessari".

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, durant una sessió plenària
El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, durant una sessió plenària / Europa Press

Compromís proposarà en la Comissió de Justícia la pròxima setmana una moció per a impulsar els tràmits i el procediment per a la derogació de l'article 525 del Codi Penal. Així, la coalició valencianista insta el Govern d’Espanya a posar fi a delictes com l'escarni, al qual s'acullen determinats col·lectius per a reprimir opinions expressades a les xarxes socials.

El portaveu de formació al Senat, Carles Mulet, ha explicat que aquesta norma atempta contra la llibertat d'expressió i que forma part "d'un codi penal arcaic no equiparable als estats moderns".

Així mateix el senador ha considerat que l'article 525 "continua sent la porta d'entrada al fet que s'admeten les denúncies davant els tribunals contra els qui fan sàtires sobre assumptes religiosos" i ha assegurat que "és innecessari i continua mantenint un delicte de blasfèmia camuflat com a ofenses religioses".

La coalició ha recordat que no existeixen pràcticament condemnes per aquests delictes contra els sentiments religiosos i que, a més, el Consell d'Europa o el Tribunal dels Drets Humans han demanat la despenalització d'aquests delictes de blasfèmia.

També et pot interessar

stats