Compromís demana al Consell que regule la qualitat formativa dels contractes de pràctiques de la Generalitat

La formació presenta una proposició no de llei perquè també es garantisca la conciliació familiar dels beneficiaris.

Palau de Generalitat, al carrer Cavallers de València
Palau de Generalitat, al carrer Cavallers de València

El Grup Parlamentari de Compromís ha presentat una proposició no de llei (PNL) perquè el Consell establisca mesures per a garantir la qualitat formativa i la conciliació familiar dels contractes de pràctiques que ofereix la Generalitat. Actualment, segons Compromís, més de 150 persones desenvolupen contractes de pràctiques en l’organisme autonòmic.

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Àlvaro, ha recordat que “Presidència de la Generalitat mantenia 29 becaris realitzant funcions pròpies d'empleats públics”, segons ha conclòs la Inspecció de Treball. Davant d’aquesta situació i en opinió d’Àlvaro, “la solució no passa per eliminar aquestes beques -com ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig-, sinó per ajustar-les a la legalitat”.

En aquest sentit, Mònica Àlvaro, ha instat el Consell a “corregir els errors del passat, heretats de dècades de desgovern del PP”, per això ha justificat la seua PNL demanant mesures de qualitat formativa i conciliació familiar dels contractes de pràctiques.

Compromís planteja al Consell que "elabore unes directrius generals, de compliment per a totes les conselleries, per a garantir la qualitat de les pràctiques professionals de la Generalitat”, i que incloga un pla d'acolliment i de formació dels adjudicataris d’aquestes pràctiques. Així mateix, ha demanat que també es comprove que les tasques que desenvolupen els beneficiaris dels contractes en pràctiques siguen expressament formatives.

Així mateix, des de la formació han sol·licitat al Consell que establisca períodes de descans que permeten conciliar l'exercici de la beca amb les obligacions familiars i personals dels adjudicataris.

També et pot interessar

stats