Compromís demana la compareixença del president de la CHS en el Congrés per la gota freda

Segons denuncien, els advertiments d'amenaça de desbordament del Segura a Almoradí eren reincidents i no es va actuar amb previsió.

L'exdiputat de Compromís, Ignasi Candela, i el senador autonòmic Carles Mulet, han visitat Daia Vella
L'exdiputat de Compromís, Ignasi Candela, i el senador autonòmic Carles Mulet, han visitat Daia Vella / Europa Press

Compromís demanarà les compareixences a les Corts Generals del president de la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) i dels càrrecs que s'estime oportuns i impulsarà la constitució d'una comissió d'investigació per a analitzar les actuacions dutes a terme al Baix Segura abans, durant i després de la DANA del passat setembre. Ho han anunciat l'exdiputat i candidat al Congrés per Alacant de la coalició Més Compromís, Ignasi Candela i el senador autonòmic Carles Mulet, després de visitar la localitat de Daia Vella, una de les quals més va patir el temporal.

La coalició presentarà una proposició no de llei i una moció en Congrés i Senat, respectivament, en la qual s'exigirà depurar responsabilitats i prendre mesures. Així, pretenen impulsar una bateria d'iniciatives parlamentàries perquè des de la Confederació Hidrogràfica del Segura es prenguen mesures perquè aquest tipus d'incidents no es tornen a produir amb la mateixa virulència. Segons ha indicat Candela, els advertiments del mal estat i amenaça de trencament de la mota del Segura a Almoradí eren reincidents i la CHS no hi va actuar.

També se sol·licitarà ampliar ajudes per al manteniment i la seguretat del riu Segura i barrancs de la conca i una planificació seriosa d'actuació davant riuades amb un protocol clar per a casos com el de Daia Vella, que es converteix en una bassa.

Adaptar les assegurances agràries a les necessitats reals del Baix Segura

Els representants de Compromís, en una reunió amb l'alcalde del municipi, José Vicente Fernández, han realitzat un repàs dels efectes del temporal, que va afectar tot el seu sector productiu, la integritat del cultiu d'hortalisses negat durant dies i les empreses locals, a més d'irreparables danys en 200 dels 370 habitatges de la localitat.

Davant aquesta situació, Compromís ha assenyalat que exigirà des del Congrés i el Senat avanços per a adaptar les assegurances agràries a les necessitats reals del camp del Baix Segura.

També et pot interessar

stats