Compromís defineix les negociacions per al nou Pacte del Botànic

Ferri reprova el PSPV per actuar "com si tingueren majoria absoluta" i Mata li replica que la tenen al Botànic.

VÍDEO | Compromís defineix les negociacions per al nou Pacte del Botànic

Els 17 diputats i diputades electes de Compromís s'han reunit aquest matí per a definir les negociacions del nou Pacte del Botànic i "començar a fer faena". El número dos de Compromís a les Corts per València, Fran Ferri, ha reiterat que el més important és "el què i el com" i que encara no està clar quina serà la composició del govern

Ferri ha avançat que els càrrecs del partit visitaran els pròxims dies les diferents comarques per a "traslladar des dels pobles i ciutats cap a les corts valencianes les problemàtiques que està patint la gent, que ens servirà de cara a la negociació". També ha confirmat que un dels eixos estratègics està reservat als diputats i diputades del Congrés, amb l'obligatorietat que tinguen una vinculació "amb un dels temes que no s'han resolt la passada legislatura, que és el sistema de finançament".

Preguntat per qui constituirà la mesa de les Corts i la presidència, Ferri ha evitat donar noms i ha reprovat que el partit socialista actue "com si tingueren majoria absoluta". "Haurien de calmar-se una miqueta. Ja no estem en la situació del 2015, en què hi havia un govern del PP en funcions que estava destruint documents i calia tirar-los el més prompte possible", ha expressat. El candidat a les Corts ha valorat el govern interí que ve de l'anterior pacte del Botànic i ha apuntat que "les decisions s'han de prendre amb mesura".

Mata: "El PSPV té majoria absoluta en el Botànic"

El vicesecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha replicat al portaveu de Compromís dient que "el PSPV té majoria absoluta del Botànic, i el Botànic té majoria absoluta de les Corts".

A preguntes dels mitjans de comunicació Mata ha assenyalat que "no hi ha cap urgència" per al futur acord de govern, ja que PSPV-PSOE, Compromís i Podem competixen en aquests moments en les eleccions municipals i europees del pròxim dia 26. En la seua opinió, cal fer "tantejos" entre les forces polítiques per a "saber què vol cadascun i veure després com s'encaixa tot". 

Mata també ha confirmat que el Botànic tindrà majoria en la futura mesa de les Corts (tres de cinc) i que Vox no hi estarà, perquè el seu programa està en contra de les autonomies i "les forces democràtiques no poden donar-li càrrecs a representants d'un partit que vol acabar amb la democràcia" .

També et pot interessar

stats