Compromís, en contra d'un avançament de les eleccions autonòmiques

La coportaveu del partit, Àgueda Micó, defensa la tasca del govern del Botànic i advoca per mantindre la situació d'estabilitat institucional.

Les dos portaveus de Compromís, Mónica Oltra i Àgueda Micó
Les dos portaveus de Compromís, Mónica Oltra i Àgueda Micó / Efe

Compromís no vol un avançament de les eleccions autonòmiques. Ho ha dit la coportaveu del partit i secretària general del Bloc, Àgueda Micó, en una entrevista en Les notícies del matí. Micó ha defés la tasca que ha fet el govern del Botànic durant aquests tres anys i mig, i ha insistit en la situació d'estabilitat institucional en què es troba el territori valencià. 

Malgrat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va obrir la porta a aquell escenari, l'avançament electoral no és un tema que "preocupe l'opinió pública" i Micó creu que és aconsellable mantindre la normalitat i l'estabilitat. "En el Botànic tots tenim clar què hem de fer si algú canvia d'opinió, i és convocar-nos", ha destacat.

Respecte de la possibilitat que coincidisquen les eleccions generals i les autonòmiques, la coportaveu de Compromís ha oferit diàleg al PSOE de Pedro Sánchez per tal que esgote la legislatura. "Que sega a parlar amb Compromís i intente buscar aqueixes aliances necessàries per a portar estabilitat al govern central", ha indicat.

Àgueda Micó ha dit que la formació valenciana està satisfeta amb aquests quatre anys de govern, i s'ha mostrat optimista amb la revalidació de l'acord del Botànic el maig del 2019.

També et pot interessar

stats