Compromís convoca la comissió de seguiment del Pacte del Rialto per les discrepàncies pel PAI de Benimaclet

El PSPV ho accepta, però no ho veu “oportú”: “la ciutadania necessita gestió, treball i el mínim soroll polític possible".

Imatge d’arxiu de la firma de l’acord del Rialto
Imatge d’arxiu de la firma de l’acord del Rialto / Europa Press

L'executiva de Compromís per València ha acordat convocar la comissió de seguiment de l'Acord del Rialto aquest divendres, 12 de febrer, per a "dialogar sobre la base dels consensos amb el PSPV" en el govern municipal que comparteixen els dos partits.

Aquesta decisió es deu a la negociació sobre el pla d’actuació integral (PAI) de Benimaclet, que va acabar sense acord, ja que la coalició entén que "s'està contravenint una de les bases de l'Acord del Rialto", la que planteja la resolució de les discrepàncies entre els socis a través de la negociació i el pacte.

La seua portaveu, Papi Robles, ha defensat que l'acord i el diàleg han de caracteritzar els governs, sense "prendre decisions de manera unilateral". Per això, reclama al PSPV que es torne a asseure per a dialogar i consensuar sobre el PAI de Benimaclet. Per a Compromís, és fonamental tornar a establir la comissió de seguiment com a espai de diàleg "allunyat de la ingent gestió del dia a dia, i més ara en temps de màxima priorització de la gestió vinculada a la crisi sanitària".

El PSPV accepta la comissió, però no la veu "oportuna"

En conéixer la convocatòria de la comissió, el secretari d'Organització del PSPV-PSOE de la ciutat de València, Carlos Vila, ha traslladat a la formació taronja que accepten la decisió, però no la consideren “oportuna”. "Si alguna cosa necessita la ciutadania és gestió, treball i el mínim soroll polític possible", ha dit.

Des del PSPV asseguren que no han incomplit l'Acord del Rialto en relació amb el PAI de Benimaclet, sinó que ells n'han elaborat una d’acord amb el pla, “que aposta per l'habitatge públic i accessible, així com dotacions públiques i un model sostenible de ciutats de proximitat que, en tot cas, hauria de ser abordat en el si del govern municipal”.

Què és el PAI de Metrovacesa a Benimaclet?

El pla d’actuació integral de la immobiliària de Metrovacesa vol construir 1.350 habitatges a barri de Benimaclet, de les quals, el 30% serien vivendes de protecció oficial (VPO) i el 10% vivendes socials. El projecte abasta 270.000 metres quadrats d’horta que desapareixerien.

També et pot interessar

stats