Compromís considera que els pressupostos es queden curts i anuncia esmenes

Mónica Oltra critica que els comptes públics "lleven del mapa" 400.000 valencians i marginen Alacant

Mónica Oltra i Joan Baldoví en À Punt Directe.
Mónica Oltra i Joan Baldoví en À Punt Directe.

Compromís considera que els pressupostos generals de l'Estat per a 2019 s'han quedat curts en la seua aportació a la Comunitat Valenciana i presentarà diverses esmenes al Congrés perquè es modifiquen. 

Així ho ha explicat la líder de la formació, Mónica Oltra, en una intervenció en el programa À Punt Directe, en companyia del diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví.

Oltra vol que els pressupostos arriben a "la totalitat dels valencians" i entén que la previsió de destinar el 9,8% dels comptes públics a la Comunitat Valenciana "deixa fora" 400.000 persones. 

"Després d'un maltractament singular, necessitem una reparació singular també", ha explicat Oltra, que entén que si aquesta correcció no es pot fer per la via del finançament s'haurà de solucionar a través dels pressupostos. 

La també vicepresidenta del Consell, ha criticat específicament la falta d'inversions per al transport metropolità. Els pressupostos de 2019 destinen 10 milions a la Comunitat Valenciana, en front dels 150 milions que rebrà Barcelona, una diferència "injustificable", segons Oltra, que xifra les necessitats valencianes en 28 milions més. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ja ha avançat que el PSOE presentarà esmenes en aquest sentit. 

Oltra ha lamentat la falta d'inversions per a les comarques d'Alacant, particularment per a millorar la connexió de l'aeorport de l'Altet amb la conurbació d'Elx-Alacant. "No pot ser que un dels principals aeroports d'Espanya no tinga connexió ferroviària i es consignen 50.000 euros, que no donen ni per a obrir carpetes", ha explicat. 

La líder de Compromís també ha trobat a faltar més consignació per a l'educació infantil (de 0 a 3 anys) i que l'Estat no haja actualitzat l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) que és la referència per a moltes ajudes socials. "Si el govern d'Espanya vol ser com el del Botànic, ha de millorar molt aquestes xifres", defén Oltra.

També et pot interessar

stats