Compromís considera “irresponsable” i “unilateral” el posicionament del PSPV sobre el PAI de Benimaclet

L’executiva insta a la convocatòria urgent de la comissió de seguiment del pacte de govern.

Projecte urbanístic plantejat al barri de Benimaclet de València
Projecte urbanístic plantejat al barri de Benimaclet de València / Europa Press

L’executiva de Compromís per València ha emés un comunicat en què considera “unilateral” la decisió de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, que dilluns va anunciar que l'Ajuntament havia decidit no admetre a tràmit el disseny actual del pla d’actuació integral de Benimaclet, que promou l’empresa Metrovacesa, i plantejava modificacions pel que fa a les altures dels edificis, a augmentar la quantitat de terreny destinat al sector terciari (fins a un 20% d’oficines) i als habitatges lliures dels 1.400 previstos a 1.000, sense que la reducció afecte vivendes públiques.

A través d’un comunicat, l’executiva ha assenyalat que es mostra “sorpresa” per l’actitud dels socis de govern per no haver manifestat en la reunió de coordinació aquest anunci sobre el PAI de Benimaclet. “Considerem aquest comportament d’una gran irresponsabilitat política i pensem que s’ha posat en dubte la governança”, manifesten, alhora que demanen tornar al marc del govern del Rialto (nom del pacte de govern, “que vetla per arribar a acords de manera honesta i treballada sempre que es parteix de posicions diferents, mirant sempre pel bé de la ciutat, una cosa que Sandra Gómez en nom del PSPV ha decidit trencar unilateralment”.

Compromís exposa que el seu model és la cogovernança i que, sobre la qüestió urbanística, el seu posicionament ha girat sempre sobre el model de transició horta-ciutat, el diàleg amb el veïnat, la gestió directa del PAI (mai per part d’una empresa constructora), la reducció de l’edificabilitat, la concentració de l’edificabilitat als laterals i el respecte a les actuals zones d’horta productiva.

“Valorem de manera especialment negativa l’exclusió del diàleg amb el veïnat del barri de Benimaclet en la decisió de com ha de ser el PAI que presenta el Grup Socialista. L’urbanisme ha de ser una ferramenta al servei de la ciutadania, sobretot d’aquella sobre la qual es fan les accions”, afegeixen.

En un sentit semblant, Compromís valora negativament “la cessió davant dels interessos d’una empresa constructora per part del Grup Socialista en la no reducció de l’edificabilitat, en contra del que demanen els col·lectius veïnals i el Grup Municipal de Compromís” i també la decisió de no optar a la gestió directa del PAI.

El comunicat acaba instant a la convocatòria urgent de la comissió de seguiment del pacte del Rialto i proposant la tornada al diàleg i consens, així com que la gestió del PAI siga pública.

També et pot interessar

stats