Compromís censura que es propose Altava per al CGPJ després d'evitar investigar els bombardejos nazis al Maestrat

"No ha fet altra cosa que defendre postures sectàries", ha assegurat el senador Jordi Navarrete.

Jordi Navarrete, senador de Compromís
Jordi Navarrete, senador de Compromís / Europa Press.

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha criticat que el senador del PP Manuel Altava siga un dels candidats per a ser vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Navarrete ha censurat el "vergonyós episodi" que, en la seua opinió, va protagonitzar "en fiar-se d'un pamflet negacionista per a evitar investigar els bombardejos nazis en municipis del Maestrat com Benassal, Albocàsser, Vilar de Canes i Ares del Maestrat".

Segons ha assenyalat, de tot açò existeix documentació oficial, però el jutge va optar per "culpar la República dels morts de l'operació de la Legió Còndor" i bloquejar qualsevol intent d'aclarir el que va passar en el 80 aniversari dels fets.

En aquell moment, la coalició va demanar que el PP apartara o cessara Altava, el qual consideren que "no ha fet altra cosa que defendre postures sectàries, que és molt pitjor que repartir-se càrrecs entre partits".

"Sen dubte seguirà perpetuant la mala imatge de la justícia, de la distribució irreal de jutges entre conservadors i progressistes", ha assegurat Navarrete.

Compromís es desmarca

Compromís s'ha desmarcat de l'acord entre PP i PSOE per a la renovació de l'òrgan de govern dels jutges, i ha carregat contra ambdós partits per haver imposat els seus "peons" en una maniobra "dubtosament democràtica". A més, ha retret la postura d'Units Podem, "pel que sembla partícip d'aquest joc, a canvi d'un lloc regalat pel bipartit".

La formació valenciana ha defensat una elecció "basada en el més ampli consens parlamentari i que no excloga l'opinió de les minories ni es base en pures quotes partidistes".

Censura de les formes

Compromís també ha censurat l'elecció del magistrat Manuel Marchena com a president del Consell i del Tribunal Suprem, no tant pel seu "acusat perfil conservador", sinó pel fet que el seu nom s'anuncie abans d'haver-se procedit al nomenament dels vocals que el designaran, segons marca la llei. "Això no ajuda a la recuperació de la reputació de la justícia", ha asseverat el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví.

També et pot interessar

stats