Compromís arriba a les primàries sabent qui encapçalarà les llistes, tret de la circumscripció d'Alacant i l'Europarlament

Mónica Oltra repeteix com a candidata a la Generalitat, Ferri serà número dos per València i Marzà encapçalarà la llista de Castelló.

Oltra, en una imatge d'arxiu
Oltra, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Compromís ha presentat aquest dissabte les candidatures a les primàries que la coalició tindrà entre el 6 i el 9 de març per a elaborar les llistes a les eleccions municipals, autonòmiques i europees, després que a les 14 hores s'haja tancat el termini de recollida d'avals. En la majoria de les llistes només n’hi concorrerà una candidatura, llevat de la circumscripció d'Alacant per a les autonòmiques i la llista al Parlament Europeu, les dues més disputades.

La vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, serà la candidata de la coalició a la presidència de la Generalitat, ja que és l’única militant que ha aconseguit prou avals per a presentar-s'hi. En la mateixa situació s'ha trobat el cap de llista per València, Fran Ferri, que anirà de número dos d'Oltra, i el de la circumscripció de Castelló, l'actual conseller d'Educació, Vicent Marzà. 

La de la circumscripció d'Alacant serà una de les llistes més disputades, ja que fins a sis persones opten a liderar la llista. Entre elles estan el conseller d'Economia, Rafa Climent, la diputada autonòmica Marian Campello i el diputat Josep Nadal. 

També s'haurà de decidir el número u a les eleccions europees. Per aquesta posició pugnaran l'exeurodiputat Jordi Sebastià, la diputada a les Corts Isaura Navarro i l'exdirectora de Finançament i Fons Europeus Myriam Fernández.

En les llistes municipals, les ciutats de València, Castelló i Alacant tenen confirmada qui serà cap de llista, amb Joan Ribó a València, Natxo Bellido a Alacant i Ignasi García a Castelló. La portaveu adjunta de la formació a les Corts, Mireia Mollà, serà candidata a l'alcaldia d'Elx.

També et pot interessar

stats