Més Compromís arranca el curs polític amb el seu primer Consell Nacional

La reforma del finançament autonòmic i la millora del servei de rodalies són dos dels eixos del discurs de la secretària general de la formació, Àgueda Micó

La secretària general Àgueda Micó en l'Assemblea Nacional de Més Compromís
La secretària general Àgueda Micó en el Consell Nacional de Més Compromís / Més Compromís

El partit Més Compromís ha encetat oficialment el curs polític aquest dissabte amb la celebració del primer Consell Nacional, després del canvi de nom de l'antic Bloc Nacionalista Valencià el passat mes de juny.

A l'acte, que s'ha dut a terme a Albalat dels Sorells (Horta Nord), s'han aprovat els reglaments interns i la nova imatge corporativa de la formació, que es presentarà públicament dimecres vinent. Entre els assistents han estat el president de les Corts, Enric Morera, el síndic Fran Ferri i el conseller Vicent Marzà, els quals formen part de la formació que és el partit majoritari de la coalició Compromís en la qual també estan Iniciativa i Els Verds.

La secretària general de Més Compromís, Àgueda Micó, ha explicat les línies que marcaran el futur del partit. "Comencem el curs polític amb molta força, exigint d'una banda molta contundència per tal d'assolir un nou sistema de finançament per al País Valencià i també exigirem les millores com la transferència i els diners que necessitem per a tindre unes rodalies dignes". La líder de la formació també ha reafirmat la intenció de posar fi a l'abús de les elèctriques i de defensar els drets "de totes les persones que vivim ací davant de la dreta de sempre, que sembla que vol tornar al passat de corrupció i de retallades".

El síndic a les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha anunciat que “des de Compromís recorrerem tot el País Valencià per tar de recollir firmes que vagen directes a La Moncloa amb totes les reivindicacions del nostre poble”. Ferri ha explicat que “cal que arriben els diners i les inversions a casa nostra per tal que el poble valencià tinga una vida digna”. 

Eva Coscollà (València) ha sigut elegida presidenta de la mesa del Consell Nacional i estarà acompanyada per Pau Ferrando (Benicàssim), com a vicepresident; Nicolau Calabuig (Ontinyent) com a vocal amb Mari Carmen Ronda (Benissa), que també exercirà aquest paper. Ioana Stimbrean (Oliva) exercirà de secretària de la mesa del Consell Nacional.

El Consell Nacional de Més Compromís ha donat suport a Natxo Bellido i Rafa Más davant la denúncia que Vox els ha interposat per denunciar la seua intolerància. 

També et pot interessar

stats