La Complutense detecta un canvi de notes en l’expedient de Pablo Casado

Segons publica eldiario.es, algú va modificar les actes i li va canviar una assignatura de suspesa a aprovada.

El president del PP, Pablo Casado, en una imatge d'arxiu
El president del PP, Pablo Casado, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L’expedient de la llicenciatura de Dret del líder del Partit Popular, Pablo Casado, registra un canvi de notes en l’assignatura de Dret Natural amb una signatura que, segons la inspecció de la Universitat Complutense de Madrid, ‘‘no sembla ser la mateixa’’ que la de la professora que impartia aquesta matèria.

Segons publica aquest dimarts, 18 de setembre, el diari digital eldiario.es, al juny de 2007 en l’acta d’aquesta assignatura, el llavors diputat autonòmic del PP apareixia com a suspés, mentre que en la convocatòria de setembre figura com no presentat, ‘‘però algú va canviar l’acta i li va posar a posteriori un aprovat’’.

La professora que impartia la matèria, sobre la signatura de la qual hi ha dubtes, és la mateixa que va denunciar haver rebut ‘‘indicacions’’ per aprovar Casado i és l’única del claustre del Cardenal Cisneros, centre privat adscrit a la Complutense, que va suspendre el líder del PP quan es va presentar a un examen.

La universitat va posar en marxa una inspecció interna després que el diari El Mundo publicara unes declaracions de l’antic director del centre, Alberto Pérez de Vargas, en les quals assegurava que la llavors presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va pressionar perquè Casado acabara la llicenciatura, tot i que posteriorment se’n va retractar.

Pablo Casado va estar tres anys en la Cardenal Cisneros i en dos cursos només va aprovar el 70 per cent de les assignatures de la carrera.

El periòdic eldiario.es ha tingut accés a les actes de la investigació interna de la llicenciatura de Casado a través del portal de transparència d’aquesta universitat, expedient 34/2018, amb data del passat 3 de juliol.

També et pot interessar

stats