La Complutense arxiva l’expedient de la carrera de dret de Casado

La universitat ha pres aquesta decisió després de constatar amb el professorat que el dirigent va superar-ne els estudis amb regularitat.

Casado va obtindre el títol de dret en 2007, després d’aprovar en quatre mesos 12 de les 25 assignatures de la carrera
Casado va obtindre el títol de dret en 2007, després d’aprovar en quatre mesos 12 de les 25 assignatures de la carrera / Eduardo Parra (Europa Press)

La Inspecció de Serveis de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) ha decidit arxivar l’expedient per l’obtenció de la llicenciatura de dret del president del PP, Pablo Casado, en el Centre Cardenal Cisneros (centre privat adscrit a la Complutense) en no haver-hi detectat irregularitats.

L’UCM ha pres aquesta decisió després de constatar amb el professorat que li va impartir classe que el dirigent va superar-ne els estudis amb regularitat.

Tot i això, l’exdirector del Centre Cardenal Cisneros, Alberto Pérez de Vargas, ha confirmat que va haver-hi indicacions, però que no van influir en les seues qualificacions.

Per això, la universitat ha instat el Centre Cardenal Cisneros a dotar-se dels mecanismes necessaris per a detectar casos d’alumnes que en un mateix curs aproven un nombre d’assignatures significativament superior a l’ordinari.

12 assignatures aprovades en 4 mesos

Casado va obtindre el títol de dret en 2007, després d’aprovar en quatre mesos 12 de les 25 assignatures de la carrera, poc després de ser triat diputat per Madrid l’any 2007, amb “facilitats” en aquest centre.

La Complutense va avançar pel maig que anava a sol·licitar tota la informació en relació amb els estudis de Casado i que, en cas d’haver-hi indicis d’irregularitat, actuaria amb contundència.

En el Cardenal Cisneros van negar que hi haguera hagut tracte preferent amb Casado a l’hora de cursar els estudis o que aquest haguera pogut aprovar sense examinar-se.

Per la seua banda, l’actual president del PP ha defensat reiteradament que no hi ha cap irregularitat en el seu expedient i que les informacions publicades que insinuen sospites sobre la manera amb què va obtindre un títol universitari es basen en difamacions anònimes sense proves.

També et pot interessar

stats