Competició de promeses entre Casado i Ábalos sobre el finançament autonòmic

El líder del PP promet un nou model i el ministre diu que el PSOE ho farà en el primer any de legislatura.

VÍDEO | Competició de promeses entre Casado i Ábalos sobre el finançament autonòmic

El president del Partit Popular, Pablo Casado, i el ministre de Foment en funcions, el valencià José Luis Ábalos, han coincidit aquest dimecres a València, on se celebren els actes institucionals amb motiu del Nou d'Octubre. Els dos dirigents s'han compromés, en nom dels partits polítics que representen, a impulsar una reforma del model de finançament autonòmic. 

Casado, a qui acompanyava la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assegurat que aprovarà un nou sistema en cas que siga elegit president en les eleccions del 10N. Segons ha afirmat, el nou model permetrà que la Comunitat Valenciana reba “els més de mil milions d'euros ja recaptats i pagats pels valencians i les valencianes que el govern socialista ha decidit no entregar-los en els lliuraments a compte”. A més, ha lamentat que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, s'haja reunit amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a desbloquejar només “una quantitat clarament insuficient”.

D'altra banda, Ábalos ha destacat el compromís del PSOE d'abordar el canvi del model de finançament autonòmic durant el primer any de govern. Aquesta promesa contrasta amb les declaracions recents del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, en les quals allargava la reforma i deia que es faria durant els quatre anys de legislatura. 

Segons ha assegurat el també secretari d'organització del PSOE, al govern espanyol “ja li agradaria tindre plenitud de funcions” per a abordar-la.

També et pot interessar

stats