Compareixen a les Corts els tres candidats al Consell Rector de la CVMC

El ple de la cambra vota dijous l'elecció de Rosa María Yagüe, Vicente Cutanda i Marc Pallarés.

El president del Consell Rector de la CVMC, Enrique Soriano
El president del Consell Rector de la CVMC, Enrique Soriano

Les Corts reprenen l'activitat setmanal aquest dimarts amb la reunió de la comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual, a les 10:30 hores. Està previst que hi comparega a petició pròpia el president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano.

També han de comparéixer les tres persones candidates proposades pels grups parlamentaris per a formar part de l'ens. Es tracta de Vicente Cutanda (proposat pel PP), Rosa Maria Yagüe (per Compromís) i Marc Pallarés (per Unides Podem). Les candidatures es votaran en el ple de les Corts del dijous.

En realitat hi hauria només una cara nova en el Consell Rector de la CVMC, Rosa Maria Yagüe, que substituïria la vacant que deixa el conseller Rafa Xambó. Tot apunta que Pallarés i Cutanda, actualment membres de l'organisme, renovaran el càrrec.

Igualtat i Afers Estrangers, a la vesprada

A la vesprada, la comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere i del Col·lectiu LGTBI debatrà propostes sobre el suport a les persones trans en l'àmbit sanitari, sobre la petició d'una llei estatal contra la discriminació de les persones trans i sobre l'aplicació de les mesures de protecció per a les víctimes de violència masclista.

La comissió d'Afers Europeus debat també de vesprada sobre l'acord comercial Mercosur, i votarà propostes relacionades amb l'oficina de la Comunitat Valenciana a Brussel·les o amb la incorporació de la Comunitat Valenciana a la l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) Pirineus Mediterrani.

També et pot interessar

stats