El comissionat de la visita del papa assegura que la fundació organitzadora era privada

Assegura que Camps i Cotino no tenien "poder de decisió" en el patronat i que l'expresident només hi va acudir en una ocasió.

El comissionat de la visita del papa assegura que la fundació organitzadora era privada
El comissionat de la visita del papa assegura que la fundació organitzadora era privada

L’exdirector de l'Institut Valencià de Finances (IVF) i comissionat de la visita del papa Benet XVI a València l'any 2006, Enrique Pérez Boada, ha assegurat que l'entitat encarregada de l'organització de l'esdeveniment, la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies, era "de caràcter privat" i "mai va aparéixer en els pressupostos de la Generalitat, encara que l'haguera constituïda en part la Generalitat".

Boada ha acudit a declarar en qualitat d'investigat davant el jutjat d'instrucció número 5, que investiga presumptes irregularitats en les contractacions a la visita del papa Benet XVI a la ciutat. Segons ha dit, ha contestat a les qüestions que li ha plantejat el seu lletrat i les preguntes que li ha formulat la jutgessa, amb la finalitat "d'aclarir els dubtes”.

Segons Boada, les contractacions de la fundació van ser legals, i el patronat decidia quines necessitats hi havia i ho va fer amb caràcter de fundació pública, donant publicitat a qui ho requeria i tractant que el màxim d'empreses i de gent poguera participar.

D’altra banda, l’exdirector de l'IVF ha afirmat que el patronat de la fundació "era l'òrgan rector de l'esdeveniment", però "aquest era un esdeveniment sobretot de caràcter religiós, que l'organitzava l'Església i que va decidir fer-lo a València".

Així, ha explicat que el cardenal Agustín García-Gasco, arquebisbe emèrit de la diòcesi, va tindre un paper important en la presa de decisions. “Era qui coneixia bé les necessitats, des de dissenyar i construir un altar per a la missa que es va fer el diumenge fins a l'acte litúrgic o el congrés de les famílies", ha assenyalat.

Participació de Camps i Cotino

Respecte a la participació de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, ha apuntat que només el va veure "en el primer patronat", i després "no va tornar a aparéixer en cap reunió fins al dia que es va celebrar l'esdeveniment". A més, ha negat que l'excap del Consell tinguera "poder de decisió" en la fundació.

Pel que fa a l'exvicepresident del Consell, Juan Cotino, Boada ha relatat que "sí que va assistir a alguna reunió de treball, com altres persones de forma voluntària, però tampoc formava part del patronat ni tenia cap poder de decisió".

També et pot interessar

stats