La comissió territorial del Congrés reprén l'activitat amb la compareixença d'Almunia després de cinc mesos

Després de l'eixida de Ciutadans, només hi estan representats el PP, PSOE i Unió del Poble Navarrés.

L'exvicepresident de la Comissió Europea José Joaquín Almunia
L'exvicepresident de la Comissió Europea José Joaquín Almunia / Reuters

La comissió creada al Congrés per a avaluar l'estat de les autonomies, que ha estat parada cinc mesos, reprén el treball aquest dimecres amb la compareixença de l'exvicepresident de la Comissió Europea José Joaquín Almunia i de l'expresident del Senat Juan José Lucas.

L'última reunió de l'òrgan, que està presidit pel socialista José Enrique Serrano, va ser fa cinc mesos, amb les intervencions dels expresidents del parlament comunitari, José María Gil-Robles, del Partit Popular, i Enrique Barón, del PSOE.

Ciutadans va abandonar la comissió al març davant de la negativa dels socialistes de citar històrics dirigents com ara Alfonso Guerra, i expresidents autonòmics com Juan Carlos Rodríguez Ibarra, d'Extremadura, i José Bono, de Castella-la Manxa.

Així, només estan representats el PP, PSOE i Unió del Poble Navarrés (UPN), i continuen buits els escons d'Units Podem, el PNB i els independentistes catalans.

Segons el pla de treball aprovat, els grups han de posar data a les compareixences, entre altres, dels expresidents del govern espanyol Felipe González, José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero. Mariano Rajoy no estava entre els mandataris citats perquè era cap de l'executiu central.

També et pot interessar

stats