La Comissió del Pacte de Toledo acaba sense arribar a cap acord

PSOE, PDeCAT, PNB i Compromís demanen un pacte d'urgència per a debatre i votar les mesures

La Comissió del Pacte de Toledo en una imatge d'arxiu.
La Comissió del Pacte de Toledo en una imatge d'arxiu.

La comissió del Pacte de Toledo ha acabat la reunió aquest dimarts sense poder tancar un acord sobre la revisió de les seues recomanacions. Després d’aquesta, el Partit Popular i Units Podem, amb majoria en la comissió, han manifestat el seu rebuig a celebrar noves trobades per a buscar un acord abans de concloure la legislatura.

Segons el calendari que disponia la comissió que presideix la diputada popular Celia Villalobos, els grups tenien previst celebrar aquest dijous un debat sobre les seues recomanacions amb la idea d'elevar-les al ple de la pròxima setmana, que seria l'últim de la legislatura.

No obstant això, en poc més d'una hora, els grups han abandonat la comissió després de constatar la impossibilitat de tancar un acord. Segons han comentat els diputats presents en la reunió, Units Podem ja ha anticipat que, tal com estaven redactades les recomanacions, presentaria vots particulars a la gran majoria d'elles.

Més de dos anys sense èxit

El final dels treballs per a renovar les recomanacions del Congrés per al sistema públic de pensions posa fi a més de dos anys de treball, des que al novembre de 2016 s’iniciara una ronda de més de trenta compareixences per a renovar les 21 recomanacions i introduir-ne dues noves, una dedicada a la joventut i una altra a l'economia digital i a la robotització de l'ocupació.

Sol·liciten una comissió extraordinària per a votar les mesures.

El PSOE, el PDeCAT, el PNB i Compromís han sol·licitat a última hora celebrar una comissió extraordinària del Pacte de Toledo al Congrés amb la finalitat de debatre i votar les recomanacions amb les quals han treballat els últims anys i intentar que s'aconseguisca algun tipus d'acord abans de la dissolució del parlament.

Els quatre portaveus d'aquestes formacions en el Pacte de Toledo han registrat aquesta sol·licitud hores després que la reunió prevista al matí acabara en fracàs.

Malgrat aquesta sol·licitud, PP i Units Podem continuen tenint la clau per a convocar la sessió. A més, Ciutadans també s'ha mostrat contrari a celebrar la convocatòria després de l'enfrontament viscut en la comissió.

També et pot interessar

stats