La comissió sobre el finançament de PSPV i Compromís demanarà la mediació de la delegació del govern per a continuar

El president César Jiménez explica que l'objectiu és evitar que s'hagen d'ajornar les sessions per no poder citar les persones compareixents.

La comissió de les Corts sobre el finançament de PSPV i Compromís demanarà la mediació de la delegació del govern per a continuar | Europa Press
La comissió de les Corts sobre el finançament de PSPV i Compromís demanarà la mediació de la delegació del govern per a continuar | Europa Press

Ha passat més vegades que les Corts no hagen pogut notificar a alguna persona la seua compareixença en una comissió d'investigació. Però no el que ha passat aquest dimarts, perquè només s'ha pogut localitzar un dels cinc compareixents en la comissió d'investigació del finançament electoral del PSPV-PSOE i el Bloc. I aquesta és la raó per la qual s'ha hagut d'ajornar la reunió.

Els compareixents convocats eren l'exalcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, els exalcaldes de Gandia, Arturo Torró i José Manuel Orengo, i el gerent de l'empresa Crespo Gomar, Alberto Gomar. 

El president d'aquesta comissió, César Jiménez, ha explicat en Les notícies del matí  que "el servei de les Corts no té mecanismes per accedir a l'últim telèfon o últim domicili conegut i l'Institut Nacional d'Estadística (INE) es nega a donar aquesta informació. Per això, des de la comissió es farà una petició formal a l'INE, amb la intermediació de la delegació del Govern d'Espanya, perquè facilite les dades "amb l'objectiu d'avançar el treball de la comissió d'investigació". 

Jiménez ha expressat el seu malestar per l'ocorregut en la darrera sessió de treball de la comissió i ha insistit que les Corts són una institució pública i que, per tant, "no hi hauria d'haver aquest recel cap a l'administració pública per aquestes tasques".

Així mateix, el president de la comissió d'investigació també ha manifestat que els companys de partit de les persones citades a comparéixer "podrien facilitar el contacte", encara que entén "que no hi estan obligats".

També et pot interessar

stats