La comissió sobre el finançament de PSPV i Bloc acorda emprendre accions legals contra els qui no hi compareguen

Aquesta decisió s’ha acordat per unanimitat davant les reiterades absències en aquesta comissió.

Comissió d’investigació de les Corts sobre el finançament electoral de PSPV i Bloc. Inma Caballero (Les Corts)
Comissió d’investigació de les Corts sobre el finançament electoral de PSPV i Bloc. Inma Caballero (Les Corts)

La comissió d’investigació de les Corts sobre el finançament electoral de PSPV i Bloc entre 2007 i 2008 ha acordat per unanimitat emprendre accions legals contra els compareixents que no hagen acudit.

Aquesta decisió s’ha pres davant les reiterades absències en aquesta comissió d’investigació, tot i que es té constància que han rebut la notificació en què se’ls cita a comparèixer-hi.

El president de la comissió, el diputat de Podem César Jiménez, ha recordat que els citats tenen obligació de comparèixer-hi i ha fet al·lusió a l’article 502 del Codi Penal, que incorpora els delictes contra l’estat-comissions d’investigació en les cambres.

Segons aquest, qui no comparega serà castigats pel delicte de desobediència i afig que “si fóra autoritat o funcionari públic, se li imposarà a més la pena de suspensió d’ocupació o càrrec públic per temps de sis mesos a dos anys”.

L’última a no acudir ha sigut l’exalcaldesa de Dénia (PP) Ana Kringe, que estava citada en la sessió matutina d’aquest dimecres i que no ha acudit per quarta vegada. Prèviament, tampoc havien comparegut, entre d’altres, la directora general de Consum al Ministeri de Sanitat el 2008, Etelvina Andreu, i l’exministra de Medi Ambient Cristina Narbona.

També et pot interessar

stats