La comissió d'universitats aborda les conclusions del cas Màster

La Universitat Rey Juan Carlos retirarà el títol a Cifuentes si hi ha una sentència ferma que declare falsa l'acta del seu TFM.

Cristina Cifuentes
Cristina Cifuentes / Arxiu

La comissió d'investigació sobre universitats de l'Assemblea de Madrid es reuneix per a abordar les conclusions del cas Màster després de tres sessions de compareixences.

La majoria de les persones investigades en el cas màster s'han acollit al seu dret a no declarar, entre les quals hi ha l’expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

Cifuentes simplement va dir que "no podia ni devia" intervindre en aquesta sessió per recomanació del seu advocat, atés que l'assumpte de la comissió, i les preguntes dels diputats, interferia amb un assumpte que estava sota procés judicial.

Els altres tres acusats per la presumpta falsificació del TFM del seu màster han optat també per guardar silenci: el catedràtic Enrique Álvarez Conde, la docent de la Universitat Rey Juan Carlos, Cecilia Rosado, i l'exassessora de la Conselleria d'Educació, Maria Teresa Feito.

No obstant això, Álvarez va fer una breu intervenció per a al·ludir a pressions de la Comunitat de Madrid i de la universitat.

D'altra banda, el rector de la Universitat Rey Juan Carlos, Javier Ramos, va assegurar que la institució retirarà el títol a Cifuentes si hi ha una sentència ferma que declare falsa l'acta del seu TFM. També va revelar que s'han iniciat els tràmits per a retirar el màster dels alumnes que en seu judicial van reconéixer que no van fer res per a obtindre la titulació.

També et pot interessar

stats