La comissió d'investigació del frau a l'EMT exonera Grezzi i demana que cesse la directora de Gestió

El PP i Ciutadans critiquen l'informe i demanen que l'Ajuntament intervinga l'empresa pública.

Imatge d’arxiu de la flota d’autobusos de l’EMT
Imatge d’arxiu de la flota d’autobusos de l’EMT / Europa Press

El consell d'administració de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) d'aquest dilluns es presenta amb molta tensió. La comissió que investiga el frau de quatre milions d'euros a l'empresa pública de transport proposa que cesse la directora de Gestió, María Rayón. Mentrestant, la comissió exonera el president d'aquesta empresa i regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi.

La destitució de la directiva s'apunta "davant la falta de diligència constatada" i "com a màxima responsable de l'àrea de gestió". La comissió indica que "s'han pogut constatar al llarg dels mesos de treball nombroses accions i decisions per part de la cap de l'àrea que, si bé no van facilitar el frau no van impedir que aquest poguera prolongar-se durant més de vint dies". A més, entre les recomanacions s'insta a separar l'àrea de gestió en dues, finances i recursos humans; elaborar protocols i procediments per a finances amb "especial atenció" al "control de la tresoreria i la conciliació bancària"; "formació específica" per als empleats en aquestes matèries i una relació de llocs de treball "amb urgència".

Les conclusions d'aquest informe s'han conegut aquest matí i es votaran el pròxim dimecres. Les crítiques de l'oposició no s'han fet esperar. Tant el PP com Ciutadans han qüestionat l'informe i han dit que cal que l'Ajuntament intervinga de forma urgent l'empresa pública. Vox també ha criticat l'informe i ha reclamat la dimissió de Grezzi. Tots els grups diuen que no s'assumeix cap responsabilitat política.

Grezzi, per la seua banda, s'ha mostrat "raonablement satisfet" de les conclusions de la comissió d'investigació i ha remarcat que deixen clar que "no hi havia cap responsabilitat del gerent ni del president de l'entitat".

L'any 2019, any en què l'EMT va patir dues estafes. Una va suposar el robatori de quatre milions d'euros en huit transferències a comptes a Hong Kong, mentre que en la segona es van furtar 3.000 euros.

Està previst que l'exdirectora de Gestió, María Rayón, declare el pròxim 16 d'octubre davant el jutjat que investiga el frau, causa en què està imputada també l'exdirectiva María Zafra i també subsidiàrament Caixabank.

També et pot interessar

stats