La comissió de les Corts per a la reconstrucció fixa el calendari de treball

El Botànic ha proposat donar veu a les kellys, la patronal hotelera i de residències.

Les Corts durant la constitució de la comissió per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana, el passat divendres.
Les Corts durant la constitució de la comissió per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana, el passat divendres.

La comissió de les Corts per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana després de la pandèmia de la Covid-19 s'inicia aquest divendres amb l'aprovació del pla de treball. Aquesta comissió, que presidirà la socialista Carmen Martínez, es va crear per unanimitat de tots els partits amb representació al parlament valencià.

Els tres grups del Botànic –PSPV, Compromís i Podem– han proposat que col·lectius com les kellys, la patronal hotelera Hosbec o la de residències Aerte formen part de les ponències. El pla de treball proposa compareixences com les dels sindicats UGT i CCOO, i la patronal CEV, així com les organitzacions agràries AVA-Asaja i la Unió de Llauradors.

Pel que fa als experts que hi participaran, els membres del Botànic proposen la comissionada de la Generalitat per a l'Estratègia de la Intel·ligència Artificial, Nuria Oliver; el representant de l'Associació Espanyola de Psicologia Clínica i Salut Mental, Roger Muñoz; la doctora en Economia Carmen Castro, i els catedràtics de Geografia Humana i Economia Joan Romero i Josep Antoni Ybarra. També s'inclouen col·lectius com el Consell d'Infermeria, el Consell Autonòmic de Col·legis de Metges i l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva.

Per la seua part, el PPCV proposa una comissió de reconstrucció "àgil i que cedisca el protagonisme a tota la societat valenciana". El seu pla preveu tres sessions setmanals, la possibilitat de l'ús telemàtic, la sol·licitud d'informes per a guanyar agilitat, que els protagonistes siguen els convidats amb la reducció de les intervencions dels grups, que el 15 de juny s'aprove un paquet de mesures urgents i que la primera setmana de juliol quede tot aprovat. Vox també ha proposat que hi haja subcomissions perquè, consideren, amb un dia a la setmana no n’hi haurà prou per a prendre decisions el 20 de juliol.

Els objectius de la comissió seran l'enfortiment de la sanitat pública i la modernització del model productiu, la millora dels sistemes de protecció i atenció social, la revisió del sistema fiscal i determinar les relacions de la Comunitat Valenciana amb el govern espanyol, la resta d'administracions i la Unió Europea.

També et pot interessar

stats