La comissió de les Corts sobre el finançament de PSPV i Bloc començarà el 28 de setembre

Ximo Puig, citat a declarar al Senat junt amb la secretària d'Organització del PSPV a Benidorm.

Ple de les Corts Valencianes
Ple de les Corts Valencianes / I. Caballer

La comissió que investigarà a les Corts Valencianes el finançament electoral del PSPV i el Bloc entre els anys 2007 i 2008 es constituirà el pròxim 28 de setembre, segons ha acordat aquest dimarts la junta de portaveus. 

Tant Ciutadans com Podem havien reclamat que es posara en marxa aquesta comissió, que havia de quedar constituida abans que acabara setembre. En maig, el ple de les Corts va acordar per unanimitat la iniciativa d'aquestes dues formacions per a crear una comissió d'investigació sobre el finançament del PSPV i del Bloc en les campanyes electorals de 2007 i 2008. La relació de l'empresa Crespo Gomar amb les administracions públiques i diversos partits polítics també estarà sota l'escrutini de la cambra. 

La proposta de Ciutadans i Podem demana que la comissió elabore un dictamen sobre les conclusions en un termini màxim de sis mesos. 

Puig declararà al Senat

Precisament, el PP ha sol·licitat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, comparega a la comissió del Senat que investiga el finançament dels partits polítics per a declarar per les suposades irregularitats que s'atribueixen al PSPV. 

Els populars ja havien anunciat la setmana passada que reclamarien la compareixença de Puig al Senat i també la de l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero, però ha sigut aquest dimarts quan han presentat la proposta de treball i el calendari per a les pròximes setmanes. També citen a declarar la secretària d'Organització del partit a Benidorm, Anabel Hallado, i la treballadora de Crespo Gomar, Lucía Pascual. La majoria absoluta de què gaudeixen a la cambra garanteix que s'aprovaran les compareixences sol·licitades.

L'empresa Crespo Gomar és sospitosa d'haver participat en un suposat finançament il·legal dels socialistes valencians. El jutjat d'instrucció número 1 de Benidorm investiga, junt amb dos de Madrid i un altre de Gandia, aquest presumpte finançament irregular després que un jutjat de València trobara indicis d'aquest delicte i de falsedat documental.

Puig ha arreplegat el guant de la convocatòria amb ironia i ha recordat que encara té pendent acudir a la cambra alta per a parlar de finançament autonòmic: "Si em criden al Senat, sí que parlaré de finançament, del finançament de la Comunitat Valenciana", ha manifestat. També ha criticat que la comissió que investiga el finançament dels partits, en què només participa el PP, tracta de "posar una cortina de fum al seu greu problema de corrupció".

També et pot interessar

stats