La comissió sobre la caixa B del PP rep Trillo i interroga Matas per videoconferència

Des del mes de juny, l'expresident de les Balears compleix la condemna de 3 anys i 8 mesos de presó pel cas Nóos.

L'expresident del Govern de les Balears, Jaume Matas, en una imatge d'arxiu
L'expresident del Govern de les Balears, Jaume Matas, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La comissió del Congrés que investiga el suposat finançament il·legal del PP interroga, aquest dimarts, l'expresident del Congrés i exministre Federico Trillo i el també exministre i expresident de les Balears Jaume Matas. El primer compareixerà en la cambra baixa i el segon respondrà a les preguntes dels comissionats per videoconferència des de la presó d'Aranjuez (Madrid).

Trillo, que va ser ambaixador a Londres fins a dimitir el 2017 pel cas de l'accident del Yak 42, va dirigir l'estratègia judicial del PP en el cas Gürtel, que va arribar a definir com "un muntatge organitzat per la policia de [Alfredo Pérez] Rubalcaba i la fiscalia".

L'exministre de Defensa, citat com a suposat receptor de sobresous il·legals del partit, va aconseguir apartar de la instrucció el primer jutge encarregat del cas, Baltasar Garzón. El 2012, el Tribunal Suprem va condemnar el jutge a onze anys d'inhabilitació, acusat de prevaricació i violació de garanties constitucionals, per haver autoritzat el registrament en la presó de les converses dels principals implicats en la trama de corrupció amb els seus advocats.

Per la seua banda, segons han informat fonts parlamentàries, Matas compareixerà per videoconferència des de la presó madrilenya. Des del mes de juny, l'expresident de les Balears compleix la condemna de tres anys i huit mesos de presó pel cas Nóos.

Sis condemnes

Matas acumula sis condemnes per diversos casos de corrupció. El 2015 ja va complir nou mesos en la presó de Segòvia per un delicte de tràfic d'influències per una peça del cas Palma Arena. A més, l'exministre de José María Aznar encara té pendent un juí per la presumpta manipulació del concurs públic per a adjudicar la construcció de l'Hospital de Son Espases, a Palma.

També et pot interessar

stats