La comissió bilateral entre la Generalitat i el govern espanyol, fixada per al 21 de febrer

Puig plantejarà la condonació dels 21.700 milions de deute a la ministra d'Hisenda en una segona reunió.

El govern espanyol i la Generalitat celebraran el 21 de febrer la primera comissió bilateral de la seua històriaManuel
El govern espanyol i la Generalitat celebraran el 21 de febrer la primera comissió bilateral de la seua històriaManuel / Bruque

El govern espanyol i la Generalitat celebraran el pròxim 21 de febrer la primera comissió bilateral de la seua història, en la qual abordaran mesures per a l'impuls econòmic de la Comunitat Valenciana.

Així ho han acordat aquest matí el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, durant una reunió  a València per a preparar la cimera.  

"Tots els punts de l'orde del dia tindran com a objectiu l'impuls i la reactivació de l'activitat econòmica", ha explicat Batet en roda de premsa, que ha destacat que la comissió abordarà qüestions com la millora de les infraestructures per al transport o la protecció de l'agricultura valenciana, que considera un sector estratègic.

Per la seua banda, Ximo Puig ha destacat la futura reunió dins d'una "nova etapa de lleialtat institucional entre el govern espanyol i la Comunitat".

Puig també ha avançat que traslladarà les demandes sobre la millora del finançament en una segona reunió, també al mes de febrer, però amb la ministra d'Hisenda, durant la qual té previst demanar la condonació del 21.700 milions d'euros del deute històric que arrosega la Comunitat. Una quantitat que contextualitza l'infrafinançament que ha patit l'autonomia.

També et pot interessar

stats